Stresshantering & Fokusträning

i samarbete med 

Skärmavbild 2020-02-12 kl. 07.33.13.png
Skärmavbild 2020-02-12 kl. 07.34.10.png
DSC_0004.JPG

Emma Munter

Grow for Life

www.emmamunter.se

Hur jobbar jag med stresshantering, resiliens och fokusträning?

Materialet som vi använder är framtaget av Bounce Forward (ett ledande utbildningsföretag i England). De har i mer än 11 år jobbat med och tagit fram ett evidensbaserat materialet i resiliens i samarbete med bl.a London School of Economics, Cambridge University och Penn Resilience Programme som utbildat skolor, polis och vårdpersonal. Resiliens kan enkelt förklaras som motståndskraft, förmågan att hantera omständigheter och att kunna stå stadigt i sin inre styrka "när det blåser omkring en".

 

Jag arbetar på flera sätt med stresshantering och fokusträning. Dels i privata sessioner med individer men framför allt genom föreläsningar, kurser, workshops och utbildningar. Vi tillhandahåller skräddarsydda program till skolor och företag för att bygga upp organisationen och individerna i organisationen inifrån.​

Detta kan definieras på många sätt men det som vi brukar förklara det med är "förmågan att stå stadigt och tryggt i sig själv oavsett vad som händer runtomkring och att där och då kunna hantera det som händer".

 

Det är med andra ord en förmåga att hantera svårigheter och utmaningar. Men det är så mycket mer som att vara klok att ta hjälp när det behövs. Resiliens för oss innebär också att växa i och frodas utifrån utmaningar och svårigheter. Att inte bara överleva utan leva och samtidigt lära.  

Vad innebär stresshantering och fokusträning?
DSC_0739.JPG
Vad innehåller en föreläsning, utbildning eller workshop?

Ett evidensbaserat program i stresshantering och fokusträning för individer, skolor , företag och organisationer.

Under våra kurser, föreläsningar och utbildningar får du bland annat kunskap kring hjärnans kemi och hur denna påverkar människors känslor och tankar och vardag. Du får kunskap och forskning kring stresshantering, forskning från positiv psykologi och validerade evidensbaserade verktyg kring detta. Du får vidare kunskap och verktyg kring tankarnas påverkan, stresshantering, känslohantering, att utveckla empati och samspel, mindfulness, att hantera din värderingar och förstå dina beteenden och kunna välja och agera mer gynnsamt för dig själv

och din omgivning. 

Vi tillhandahåller skräddarsydda program till skolor och företag för att bygga upp organisationen och individerna i organisationen inifrån.

 

Bounce Forward har under 11 år arbetat med resiliens och har framgångsrikt utbildat både skolor och företag. Detta genom föreläsningar, kurser, workshops och utbildningar.

 

Vi tillhandahåller evidensbaserade och validerade utbildningar, föreläsningar/workshops och kurser. Vi erbjuder färdiga paket eller skräddarsydda upplägg med bl.a. endagsföreläsningar men också längre utbildningar av personal, ledning, lärare och/eller elever.

 

Målet och tillvägagångssättet som vi arbetar är till för att skapa en kultur och bestående gynnsam miljö som lyfter både resultat och välmående inom organisationen.  

Kontakta oss för färdiga paket eller skräddarsydda upplägg som passar just er. 

Utbildning - stresshantering

& fokusträninng 

 - kunskaper om hjärnan 

- forskning stresshantering

- forskning positiv psykologi

- validerade verktyg och strategier att hantera tankar, känslor och stress

- enkel mindfulness

Barn i yogaklass
Resiliens för familjer och individer

Genom individuella sessioner med barn, ungdomar eller föräldrar eller genom våra workshops och kurser för föräldrar får du lära dig bygga din egna resiliens på olika sätt.

 

Du får också lära dig hur resiliens och verktygen och strategierna kan gynna hela familjen inklusive dina barn. Du får bland annat lära dig mer om hur du genom att bygga din egna resiliens och att lära dig använda dessa verktyg kan påverka inte bara din vardag, din självkänsla och ditt liv i en positiv riktning utan även dina barns utveckling och självkänsla på ett positivt sätt. 

Kontakta oss för mer information