top of page

Minnesterapi

photos-256887_960_720.jpeg

Har du minnen som du ibland upplever att du tänker mycket på? Att du har svårt för att släppa en viss situation? 

Då är minnesterapi kraftfult sätt att arbeta på. 

Vad innebär minnesterapi?

Denna session gör vi på distans och tiden är 60 minuter. 

Här arbetar vi med tekniker där du har möjlighet att släppa på gamla minnen. För kanske har du med dig händelser som du tänker på men egentligen vill släppa? Men det kanske inte är så lätt alla gånger att "bara sluta tänka på det"? 

I denna terapiform har du möjlighet att släppa på dessa - och då inte behöva tänka på dessa händelser. 

 

Detta är inte hypnos utan en enklare terapiform. 

Jag rekommenderar inte trauman osv för denna terapiform utan då använder vi hypnosterapi. 

 

De som upplevt minnesterapi får oftast ett helt permanent resultat där de kan sluta tänka på de händelser som ofta kommit upp under dagarna - utan att försöka sluta tänka på det. 

Om minnet tidigare var som en "verklighet" där minnesbilder och känslor kom upp direkt när de tänkte på det är det efteråt mer som ett blekt fotografi som de inte behöver tänka på.  

Ofta hinner vi med flera minnen under sessionen så du ska ha med en lista på 5 minnen som du upplever utmanande i ditt liv. 

Vilken effekt blir det?

DSC_0739.JPG
Tid:   60 min

Pris:  1100 kr

Var :  Där du finns - vi arbetar på distans. 

Vad händer i hypnos – hur går det till?

När du kommer för en hypnossession kommer du först få ett samtal kring vad hypnos är och du får möjlighet att ställa de frågor du behöver svar på för att känna dig trygg. 

 

Att gå in i hypnos kan liknas vid en meditation där du guidas in ett djupt avslappnat tillstånd av hypnoterapeuten.

Denna mentala avslappning är väldigt djup och i detta sköna avslappnade tillståndet öppnas vägen till ditt undermedvetna. Till skillnad från vad många tror är du hela tiden medveten om allt som händer men utan det medvetna sinnets spärrar.

Det är just därför du i hypnos kan hitta grundorsaken till dina problem.  

Vad säger andra?

"Hypnosen förändrade mitt liv på riktigt! En fantastisk upplevelse som gett mig så mycket av bearbetning, förlåtelse och ny styrka.

Kände hela tiden en otrolig trygghet i att ha Kristove vid min sida genom det stundtals tuffa arbetet i hypnosen. 

Efter hypnosen har jag en helt annan syn och känsla på gamla saker som tidigare påverkat mig mycket. Nu finns dem som ett minne, men inget som påverkar mig på djupet.

Så enormt tacksam att jag vågade, genomförde och blev positivt överraskad hur närvarande jag var genom hela processen!"

/Anna

"Har blivit hypnotiserad 2 ggr, underbara upplevelser under hypnosen och märkt av stora effekter efter. Har fått ett helt annat lugn och trygghet i mig själv.

Rekommenderas verkligen"

/Anonym

"Magisk första hypnos, bokade på en gång en till. Känner mig stark och lugn ngt som jag inte känt på åratal om ens någonsin. Kan otroligt varmt rekomendera!"

/Anonym

 Hypnos – funkar det?

Skillnader i effekt mellan psykoanalys, beteendeterapi och hypnosterapi

 

Psykoanalys: 38% förbättring efter 600 sessioner

KBT terapi: 72% förbättring efter 22 sessioner

Hypnosterapi:  93% förbättring efter 6 sessioner 

American Health Magazine 

Det många inte vet är att det medvetna sinnet är vårt svagaste sinne och endast används 5% av vår vakna tid. Resten av tiden 95% av dagen styrs vi av vårt undermedvetna sinne. Det är till exempel därför vi inte behöver tänka hur vi gör när vi kör bil, cyklar etc. Det är också därför vi helt omedvetet kan bli rädd för och reagera på t.ex. hundar, spindlar eller en kollega på jobbet som “säger något specifikt till oss”.

 

Alla dessa saker kan helt enkelt vara triggers till en undermedveten känsla eller undermedvetet program. Dessa undermedvetna program finns lagrat i oss för att dels skydda oss men också för att få oss att fungera i vardagen utan att vi medvetet behöver styra hur vi ska agera och reagera på vår omgivning.

 

Många försöker använda sitt medvetna och rationella sinne för att skapa förändring i sitt liv och tror att vi har full kontroll över oss själva. Om så hade varit fallet hade alla kunnat förändra det som de vill och styra alla sina reaktioner och beteenden precis så som de önskade.

Det undermedvetna är så pass snabbt att du inte heller hinner rationellt styra hur du ska agera - enligt stamcellsforskaren och utvecklingsbiologen Bruce Lipton är det undermedvetna sinnet minst 1 000 000 gånger snabbare än det medvetna sinnet. Därför kan du t.ex. reagera med ilska, ångest eller rädsla på din omgivning utan att ens “själv medvetet vilja göra detta”. Våra undermedvetna program som innebär reaktioner, beteenden, känslor och agerande som vi inte styr över har en gång lagts ner i vårt undermedvetna genom en stark känsloupplevelse.

 

Som ett exempel kan vi ta en spindelfobi. Alla fobier grundar sig i någon slags upplevd traumatisk händelse där en stark obehaglig känsla kopplats till objektet för fobin. Kanske mamma och pappa bråkade och skrek på varandra och barnet upplevde då ett starkt obehag och i samma stund såg barnet en spindel. Denna inre upplevelse kan då direkt lagras ned i det undermedvetna som en fobi och en stark rädsla för spindlar. 

Det undermedvetna skiljer inte på rätt eller fel utan starka känsloupplevelser går rätt ner som emotionella laddningar som vi instinktivt och omedvetet sedan agerar utifrån. För att bli av med detta behöver vi ha sätt att få tillgång till det undermedvetna och ladda ur de känslor som en gång lade grunden för just det programmet - vilket vi gör i hypnos.


När vi väl laddat ur känslorna i händelsen finns inte längre de emotionella laddningarna kvar i händelsen.

Detta medför att vi inte längre kommer reagera på händelser som vi tidigare reagerade på. Effekten blir då att vi inte alls känner att situationer triggar igång oss och skapar känslor - som vi egentligen inte alls önskade.

Vi kommer därför uppleva att vi blir lugnare, får mera energi, upplever en högre trygghet och frihet i livet.

Det är just därför denna terapiform är så effektiv. 

bottom of page